solfaktor30 - Hei. Dette er en reiseblogg som er opprettet for å holde familie, venner og andre interesserte oppdatert under vår reise som tar oss jorda rundt. Elisabeth og Benedikte. hits
Hjem Om oss Kontakt

1

Hei

Føler at nesten hvert innlegg starter med at vi poengterer at det har vært en innholdsrik dag, og sånn vil det nokk også fortsette i lang tid framover. Med andre ord har det også idag vært en svært innholsrik dag og vi har vært på farta fra vi slo opp øynene halv åtte i morgest. Dagen startet med frokost sammen med gruppa, etterfulgt av en kjøretur på en liten time. 

Første stopp var den gamle havna hout bay. Her var det flere små lokale markeder, seler som svømte helt inntil kaia og afrikansk dans av noen små lokale jenter. På kaia var det også en mann som hadde trent opp en vill sel, som levde i frihet, til å komme opp på kaia å ta bilde med turister. Dette kunne vi såklart ikke gå glipp av, og lite viste vi om at en sel kunne lukte så dårlig! Men morsomt var det. Ellers trasket vi rundt å så på alle bodene som lokalbefolkningen hadde satt opp og for å se på de søte afrikanske jentene som danset. Vi er i allefall imponert over at så små jenter kan ha så god rytme i kroppen, og vi fikk en følelse av Afrika ved å se på dem. 

Videre gikk turen til cape of good hope, det er en liten fjelltopp med et fyrtårn på som man har fantastisk utsikt fra. På dette området var det ville bavianer og før vi gikk av bussen vår fikk vi beskjed om å ikke bære noe verdifult eller mat i hendene fordi bavianene er sleipe dyr og knabber ting ut av hendene dine. Ved toalettene på området var det også en dørvakt som passet på at turistene fikk gå uforstyrret på do, da bavianene også kunne være agresiv og du vil ikke være innelåst på samme rom som en av dem. Like før vi skulle gå opp kom det en bavian å knabbet vannflaska til en av de andre fra gruppa, og de kommer bare plutselig løpende fra ingensteds i høy fart, så man skvetter litt til. På veien opp til fyrtårnet var det flere bavianer som satt å koset seg med mat de hadde stjelt fra andre turister, og en annen Norsk dame som bor på hotellet våres hadde fått frastjelt ryggsekken av en bavian på dette stedet. Heldigvis klarte en av vaktene å få den tilbake, for hun hadde passet og lommeboken i sekken. 

Etter å ha gått til denne lille fjelltoppen gikk vi til det punktet i afrika som ligger lengst sør-vest på kontinentet. Dette var også en tur som førte med seg fantastisk utsikt over kritthvite strender. Var litt kulere å besøke det punktet enn å dra til nordkapp, for å si det sånn. 

Da noen fra gruppen ikke hadde besøk pingvinstranda enda så dro vi tilbake dit for å besøke pingvinene igjen. Vi ble i bussen å slappet av, da vi ikke følte behov for å se dette pånytt igjen. Dessuten fikk de ikke tid til å gå inn på selve området men sto bare på et utsiktspunk å så de fra lang avstand. Vi var derfor veldig glade for at vi hadde vært der tidligere. 

Dagens siste gruppeaktiviten var å besøke en annerkjent vingård for å dra på vinsmaking. Heldigvis fikk vi lov å svelge vinen, selv om vi hadde sett på tv at man egentlig skal spøtte det ut etter å ha smakt litt på den. Det var mye god vin, og minst like mye dårlig vin(Elisabeth sin mening). Men det som var litt gøy med det hele var at all vinen kom fra den vingården vi besøkte. 

Etter at gruppa skilte lag måtte vi rett opp på rommet for å vaske klær på ordentlig backpacker vis. Vi starter å kjøre fra Cape Town i morgen kl 09, å da kan det bli en stund til neste vaskemulighet. Vi har også funnet ut at vi har pakket litt feil, og måtte dermed etter dette igjen dra på kjøpesenteret å få tak i det siste vi trengte til turen. I morgen skal vi kjøre over 600 km, og da trenger man et godt antrekk som er behagelig. 

Vi vet dessverre ikke hvordan internett mulighetene blir framover, og dermed kan det gå flere dager der vi ikke får oppdatert på noen områder. Men vi skal skrive en kort oppsummering av hver dag på notater på telefonen, så kan vi lappe det sammen til et langt innlegg hver gang vi har internett. 

Som dere ser har vi allerede hatt en veldig lang dag, klokken er 00:36 her nede å vi skal opp i morgen kl 07 for å starte på turen. I første omgang kjører vi mot namibia, og skal nå forfløtte oss med bussen nesten hver eneste dag de neste 22 dagene. Vi skal totalt dekke syv tusen kilometer, så her er det bare å komme seg avgårde å ta dag for dag. 

 

 

 

 

 

Her er tyven som stjal vannflaska.

 

Og denne karen hadde stjelt seg en salat. 

 

Dette var utsikten fra toppen hvor fyrtårnet sto, cape of good hope.

 

 

Litt av en utsikt, for både bavianen og meg som fikk en nærmere titt på dens bakdel.

 

Disse dyrene var overalt hvor man gikk.. 

 

 

Vi så ville struts på turen idag også!

 

 

 • 0

  Skrevet Lørdag 13.01 men pga dårlig nett blir det ikke pubilsert før nå.

  Hei 

  Idag har vi hatt nokk en dag med nye inntykk og opplevelser! Dagen startet med frokost på hotellet, etterfulgt av smøring med solkrem og pakking av ryggsekk på rommet. Været var upåklagelig idag også, og temperaturen her ligger på mellom 25 og 30 grader på dagtid. Heldigvis for våres del er det bare rundt 20 grader på natterstid, da vi ikke har air condition på rommet vårt. 

  Dagens første tur gikk til gatene i Bo kaap som ligger noen minutter fra hotellet. Det er flere gater på kryss og tvers som inneholder mange hus på rekke å rad, som ble leid av slaver fra Malaysia, Indonesia og andre land fra Afrika på 1700 tallet. Slavene fikk kunn lov å ha hvite hus, og hadde ikke lov å eie egne hus eller eiendommer. Da disse slavene fikk sin rettferdighet en årrekke senere, i form av at de ikke lengere var slaver, fikk kjøpe egne hus og ikke minst fikk lov å male huset, markerte de dette ved å male husene med de sterkeste og fineste fargene de viste. Den dag idag er gatene en fryd for øyet i sine vakre farger, og fargene markerer en svært viktig historie som afrikanerene selv er opptatte av. Gatene er naturligvis også utrolig fine å ta bilde av, og du får en følelse av hva denne historien betyr for lokalbefolkningen. Selv om vi begge hadde hørt om disse fargerike gatene, fikk vi et helt annet inntrykk av den når vi fikk vite selve historien bak den. Bilder av gatene kommer lengere ned i innlegget. 

  Etter denne turen var det klart for å møte gruppa vi skal på safari med. Vi var begge to veldig spente på gruppa å håpet virkelig at det skulle være noen på våres alder der. Vi ble begge positivt overasket over gruppa som består av fire norske jenter på vår alder fra Bergen og Horten, to Danske jenter, et kjærestepar fra Sveits og en litt eldre dame fra Frankrike som reiser alene. Gruppa er med andre ord på elleve stykker, hvorav 10 er på sirka samme alder som oss. Guidene er to afrikanske menn som har vært igjennom denne turen over ti ganger, og de virket som to svært snille og tilstedeværende mennesker. Det er jo veldig viktig at man trives med de andre, da vi skal tilbringe 24 dager tett sammen med dem. 

  Første gruppetur gikk til et fjell på ca 1000 høydemeter med navn table mountain, også kjent som en av verdens syv naturskapte under. Vi fikk velge mellom å ta gondolen opp, eller å gå til fots. Vi hadde veldig lyst å gå opp til fots, da det for det første er god trening, og for der andre fordi det er en annen opplevelse å oppleve en fjelltopp som man har besteget selv. Fjellet ble av guidene beskrevet som den kinesiske mur, fordi den er så bratt at man nesten må klatre på enkelte steder. Med andre ord bestemte vi oss altså for å gå opp på dette fjellet i 27 varmegrader, stekende sol og knapt nokk ikke et vindpust å kjenne. Uten å gå så veldig inn på detaljene, brukte Elisabeth den siste halvdelen av turen på å tenke igjennom de værst-tenkelige adjektivene man kunne finne for å beskrive turen på bloggen i ettertid. Men da vi fikk se hva vi hadde svettet og slitt oss opp for endret vi bekrivelsene til bare EKSTREMT VARMT og utfordrende. Dessuten ble det ikke noe mindre varmt når vi bærte en ryggsekk med over fire liter vann og et par flasker solkrem på ryggen - men heldigvis byttet vi på det. Det var en uskreven regel at man trenger minst to liter vann per persjon på veien opp dit, og vi drakk opp nesten alt. Vil også legge til at det var både slanger og store edderkopper på veien, selv om vi var så heldig å slippe unna å møte disse. 

  Selv om vi gjerne skulle ha beskrevet utsikten fra toppen med ord, kan vi umiddelbart si at det er en umulig oppgave. Ikke uten grunn blir det kalt for et verdens under, for det var noe av det vakreste vi begge to hadde sett. For oss fikk uttrykket breathtaking en ny definisjon, og denne toppen må oppleves med egne øyne. Bokstavelig talt. Dessverre fikk vi ikke tatt med oss speilreflekskamera hit opp, da vi ville ha minst mulig i sekken, men bilder fra telefonkamera finner du lengere ned i innlegget. 

  Turen til table mountain kommer vi til å huske for resten av livet, og vi sitter i ettertid og er stolt, ydmyk og takknemlig. 

   

  Etter turen dro vi til hotellet og tokk en kald dusj, før vi avsluttet kvelden på restaurant med resten av gruppa. Imorgen er det flere opplevelser på programmet, og vi gleder oss til å se enda mere av afrika!

   

  Såå mange fine farger!

   

  På toppen! Utrolig fornøyd etter dagens oppnåelse!

   

   

   

  Legger med bilder fra selve toppen også, selv om det er utrolig vanskelig å skulle vise hvor fint det var med bilder, fordi man må se det selv for å forstå.. 

   

   

   

   

   

  Møtte på en slik en på toppen.. litt usikker hva det er men noen på toppen sa at den biter. Lignet på en blanding mellom ekorn og bever, haha. 

 • 1

  Hei igjen!

  Gårsdagens plan om å se oss rundt i byen gikk ikke helt som først planlagt. Etter å ha gått et lite stykke etter hovedgata satt vi oss ned for å spise lunsj. Etter dette ble vi begge to veldig trøtte å bestemte oss for å dra til hotellet for å hvile, for å så se oss videre rundt etter det. Vi la oss i 18tiden å våknet faktisk ikke før imorgest kl 10, og da hadde vi sovet over frokosten på hotellet. Vi var ganske sjokkerte selv over at vi klarte å sove så lenge, men vi var som tidligere nevnt litt sliten etter en lang reise og hadde virkelig behov for å såve en skikkelig natt. 

  Vi startet dagen idag med frokost på en resturant like i nærheten da vi som nevnt sov over frokosten her. Deretter tokk vi en uber til Simons town som er ca 45 min med bil herifra for å besøke det populære turistmålet boulders bay, også kjent som pingvinstranda, nettopp på grunn av at det bor hundrevis av pingviner der. Vi hadde ikke noe særlig med forventninger på fårhånd men hadde snakket med noen som sa det var verdt turen. Vi begge to ble svært positivt overasket over besøket og vil anbefale det til alle som av en eller annen grunn skulle befinne seg i Cape Town i framtiden. Men vær i såfall rask, for pingvinene i Afrika er utrydningstruet å antall pingviner har sunket betraktelig de siste årene. Det gar gått fra å være over millionen av dem, til bare 26000 i hele afrika. 

  Da vi ankom destinasjonen gikk vi først ned på et utsiktspunkt hvor man kunne se en strand som de fleste pingvinene på stedet holdt til. Det er ikke turist sesong her nå, så vi fikk oppleve dette med et fåtall andre turister tilstede. Det var utrolig fasinerende å få gå se så mange ville pingviner på et sted, hvordan de bodde og når de svømte rundt omkring i sjøen. Underveis da vi gikk etter utsiktspunktet skulle vi gå opp en trapp, hvor to pingviner hadde lagt seg tilrette på undersiden for å hvile seg i skyggen. Vi var ikke klar over at de lå der, så når vi gikk opp trappa ble Elisabeth bitt av en pingvin i tåa. Heldigvis ble det bare et lite skrapesår å vi berget oss fra værre tenkelige utfall. Men en litt absurd opplevelse var det - ikke alle kan si at de har blitt bitt av en pingvin i Sør-Afrika, haha. 

  Etter hele denne komiske hendelsen dro vi til nabostranda, som var utrolig fin, for å bade litt. Her var det også ville pingviner som gikk på stranda og svømte i vannet, men i et mindre antall selvfølgelig. Etter at vi hadde satt oss til rette med noe kaldt å drikke ved strandkanten kom det en pingvin valsende rett forbi oss fra en skog som var bak stranda. Vi kunne ikke gjøre annet enn å le da den valset i et bedagelig tempo rett forbi oss, før den deretter la på svøm ut i sjøen. Etter noen få timer med sol og bading vendte vi nesa tilbake til hotellet, for å dusje vekk solkrem og å stelle oss til kvelden. 

  Kvelden ble brukt til å gå på et kjøpesenter med navn Waterfront, hvor ingen av butikkene var særlig backpackervenlige med tanke på at det stort sett bare var merkebutikker der med stive priser. Vi konkluderte med at vi sparer de pengene til litt viktigere ting enn dyre vesker og sko. Jepp mamma Kristin og Cecilie, dere leste riktig, vi gikk igjennom hele senteret uten å kjøpe noe som helst. Planen var å kjøpe simkort da, men vi var ikke klar over at vi trengte pass for å kjøpe dette å disse lå dermed igjen på hotellet.. Avsluttet kvelden med hvitvin og god mat på en italiensk restaurant utenfor senteret, å nå er vi klar for å legge oss. 

  Da vi sliter litt med tregt nettverk, får vi dessverre ikke lagt med bilder som er tatt med speilreflekskamera, men dette får vi ha tilgode til de dagene vi ikke har så mye å fortelle. Men her kommer et lite bildedryss fra dagen, fra telefonkameret! 

  Dagens frokost ble på en restaurant, vi klager ikke!

   

  På vei til utsiktspunktet

   

   

   

   

   

   

   

  Sjekk den her!!

   

   

   

  Nå skal vi få oss litt søvn, før vi skal møte gruppen vi skal på safari med i morgen kl 13. Før den tid hadde vi enda tenkt å dra å se på et annet turistmål samt og få ordnet de simkortene så vi kan oppdatere underveis mens vi er på safari! 

 • 0

  Hei

  Etter totalt 19 timer i fly, og 28 timer på reisefot er vi endelig på plass på hotellet i Cape Town. Vi bor på et lite koselig motell lignende sted, med helt grei standar. Her skal vi være i to dager på egenhånd før vi starter ut på en 24 dagers safaritur igjennom Sør afrika, namibia, botswana, zambia og zimbabwe sammen med en gruppe andre mennesker fra hele verden. Turen har et ferdiglaget program som inneholder blandt annet safariturer, verdens nest største canyon, villdyr safari til fots og besøk på barnehjem. Kommer mere informasjon om den senere. 

  Flyturen ned hit har gått veldig fint, vi fungerer godt ilag og fikk også oppleve å måtte løpe igjennom en av verdens største flyplasser i Qatar ved en mellomlanding. Dagen idag blir å gå til å orientere oss i nærområdet, spise ute og så skal vi gå å få kjøpt oss kontantkort så vi kan oppdatere hjem underveis i Afrika, da det er ekstremt dyrt for bla mobildata flere steder i Afrika. 

  Legger med noen bilder fra reisen og de få glimtene vi har fått av byen så langt. Skal prøve å oppdatere her så ofte som mulig, vi vet vi har mange hjemme som gjerne vil få oppdateringer fra oss som sitter på nesten andre siden av jordkloden. 

  Nå venter en etterlengtet dusj, etter mange timer på reise. På grunn av vannkrisen som er i sør-afrika nå, må vi begrense alt av vannbruk fra kran, og hotellene har også ordnet et konsept hvor en balje står i dusjen slik at når man dusjer samler man opp mest mulig slik at det kan gjennbrukes til ting som ikke krever helt rent vann. 

   

  Bilde fra flyvinduet! Herlig syn etter så mange timer i fly

 • 0

  Hvis du ønsker å følge oss ytterligere er dette arenaer for dette:

  Snapchatt: Eugla og Benediktehm

  Instagram: eksisterer ikke enda

   

 • 0

  Hei.

  Vi er to jenter fra Alta på 19 og 21 år som står bak denne elektroniske dagboken. Bloggen ble opprettet for å holde familie, venner og andre bekjente oppdatert på vår reise, men også for å dele opplevelser og inntrykk vi erfarer underveis.  I løpet av det første halvåret av 2018 skal vi begi oss ut på en reise som tar oss en hel runde rundt jordkloden vår og destinasjonene er mange:

  -Sør-Afrika 

  -Namibia

  -Botswana

  -zambia

  -zimbabwe

  -Los Angeles 

  -Hawaii

  -Fiji-øyene

  -Australia

  -Fillipinene

  -Vietnam

  -Thailand

  -indonesi,Bali 

  -Elisabeth og Benedikte.