Bo kaap og Table mountain (solfaktor30) hits
Hjem Om oss Kontakt

0

Bo kaap og Table mountain

Skrevet Lørdag 13.01 men pga dårlig nett blir det ikke pubilsert før nå.

Hei 

Idag har vi hatt nokk en dag med nye inntykk og opplevelser! Dagen startet med frokost på hotellet, etterfulgt av smøring med solkrem og pakking av ryggsekk på rommet. Været var upåklagelig idag også, og temperaturen her ligger på mellom 25 og 30 grader på dagtid. Heldigvis for våres del er det bare rundt 20 grader på natterstid, da vi ikke har air condition på rommet vårt. 

Dagens første tur gikk til gatene i Bo kaap som ligger noen minutter fra hotellet. Det er flere gater på kryss og tvers som inneholder mange hus på rekke å rad, som ble leid av slaver fra Malaysia, Indonesia og andre land fra Afrika på 1700 tallet. Slavene fikk kunn lov å ha hvite hus, og hadde ikke lov å eie egne hus eller eiendommer. Da disse slavene fikk sin rettferdighet en årrekke senere, i form av at de ikke lengere var slaver, fikk kjøpe egne hus og ikke minst fikk lov å male huset, markerte de dette ved å male husene med de sterkeste og fineste fargene de viste. Den dag idag er gatene en fryd for øyet i sine vakre farger, og fargene markerer en svært viktig historie som afrikanerene selv er opptatte av. Gatene er naturligvis også utrolig fine å ta bilde av, og du får en følelse av hva denne historien betyr for lokalbefolkningen. Selv om vi begge hadde hørt om disse fargerike gatene, fikk vi et helt annet inntrykk av den når vi fikk vite selve historien bak den. Bilder av gatene kommer lengere ned i innlegget. 

Etter denne turen var det klart for å møte gruppa vi skal på safari med. Vi var begge to veldig spente på gruppa å håpet virkelig at det skulle være noen på våres alder der. Vi ble begge positivt overasket over gruppa som består av fire norske jenter på vår alder fra Bergen og Horten, to Danske jenter, et kjærestepar fra Sveits og en litt eldre dame fra Frankrike som reiser alene. Gruppa er med andre ord på elleve stykker, hvorav 10 er på sirka samme alder som oss. Guidene er to afrikanske menn som har vært igjennom denne turen over ti ganger, og de virket som to svært snille og tilstedeværende mennesker. Det er jo veldig viktig at man trives med de andre, da vi skal tilbringe 24 dager tett sammen med dem. 

Første gruppetur gikk til et fjell på ca 1000 høydemeter med navn table mountain, også kjent som en av verdens syv naturskapte under. Vi fikk velge mellom å ta gondolen opp, eller å gå til fots. Vi hadde veldig lyst å gå opp til fots, da det for det første er god trening, og for der andre fordi det er en annen opplevelse å oppleve en fjelltopp som man har besteget selv. Fjellet ble av guidene beskrevet som den kinesiske mur, fordi den er så bratt at man nesten må klatre på enkelte steder. Med andre ord bestemte vi oss altså for å gå opp på dette fjellet i 27 varmegrader, stekende sol og knapt nokk ikke et vindpust å kjenne. Uten å gå så veldig inn på detaljene, brukte Elisabeth den siste halvdelen av turen på å tenke igjennom de værst-tenkelige adjektivene man kunne finne for å beskrive turen på bloggen i ettertid. Men da vi fikk se hva vi hadde svettet og slitt oss opp for endret vi bekrivelsene til bare EKSTREMT VARMT og utfordrende. Dessuten ble det ikke noe mindre varmt når vi bærte en ryggsekk med over fire liter vann og et par flasker solkrem på ryggen - men heldigvis byttet vi på det. Det var en uskreven regel at man trenger minst to liter vann per persjon på veien opp dit, og vi drakk opp nesten alt. Vil også legge til at det var både slanger og store edderkopper på veien, selv om vi var så heldig å slippe unna å møte disse. 

Selv om vi gjerne skulle ha beskrevet utsikten fra toppen med ord, kan vi umiddelbart si at det er en umulig oppgave. Ikke uten grunn blir det kalt for et verdens under, for det var noe av det vakreste vi begge to hadde sett. For oss fikk uttrykket breathtaking en ny definisjon, og denne toppen må oppleves med egne øyne. Bokstavelig talt. Dessverre fikk vi ikke tatt med oss speilreflekskamera hit opp, da vi ville ha minst mulig i sekken, men bilder fra telefonkamera finner du lengere ned i innlegget. 

Turen til table mountain kommer vi til å huske for resten av livet, og vi sitter i ettertid og er stolt, ydmyk og takknemlig. 

 

Etter turen dro vi til hotellet og tokk en kald dusj, før vi avsluttet kvelden på restaurant med resten av gruppa. Imorgen er det flere opplevelser på programmet, og vi gleder oss til å se enda mere av afrika!

 

Såå mange fine farger!

 

På toppen! Utrolig fornøyd etter dagens oppnåelse!

 

 

 

Legger med bilder fra selve toppen også, selv om det er utrolig vanskelig å skulle vise hvor fint det var med bilder, fordi man må se det selv for å forstå.. 

 

 

 

 

 

Møtte på en slik en på toppen.. litt usikker hva det er men noen på toppen sa at den biter. Lignet på en blanding mellom ekorn og bever, haha. 


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta